Samsun Üniversitesi’nin İlk Uluslararası Antlaşması İmzalandı

“Nitelikli toplum için nitelikli üniversite” özdeyişi ile çalışmalarını sürdüren Samsun Üniversitesi uluslararasılaşma sürecinde çeşitli üniversite ve kurumlarla iş birliği oluşturmak için girişimlerine başladı. Bu kapsamda, Samsun Üniversitesi ile Kazakistan’ın Türkistan Eyaletinde faaliyet gösteren Ahmet Yesevi Üniversitesi arasında ikili işbirliği anlaşması ve Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalandı.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile Türkiye Cumhuriyeti’nin yurtdışındaki ilk ortak devlet üniversitesi olan Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cengiz Tomar arasında imzalanan anlaşma ve protokol karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, eğitim işbirliği, ortak projeler geliştirilmesi ve bilimsel toplantılar düzenlenmesi gibi konuları kapsamaktadır.

18 Şubat 2020